Scholen

TECHxWORLD biedt de ideale gelegenheid voor uw leerlingen en studenten om zich te oriënteren binnen de werelden van techniek. Want techniek is breed; van het programmeren van een zorgrobot, het repareren van auto’s en het installeren van de nieuwste ventilatiesystemen tot het ontwerpen van een energiezuinige motor.

MELD JE KLAS NU AAN

Voor wie is TECHxWORLD

Het techniekfestival geeft leerlingen van de bovenbouw vmbo, havo en vwo/gymnasium de kans te ontdekken waar hun interesse ligt en welke studies daarvoor relevant zijn. Voor studenten MBO, HBO en WO die al een technische studie volgen is het TxW interessant om te zien welke carrièrekansen er liggen.

Scholenprogramma

Speciaal voor bovenbouw VO en MBO is er een speciaal scholenprogramma. Leerlingen gaan aan de slag met opdrachten bij de bedrijven die op het festival aanwezig zijn. Zo maken ze kennis met alle werelden van techniek èn krijgen ze een goede aanleiding om in gesprek te gaan met de bedrijven. Het programma duurt ca. 1 uur. Na dat uur zijn de leerlingen vrij om zelf deel te nemen aan de activiteiten of om bijvoorbeeld nog eens te informeren naar een stageplaats. We raden scholen aan om minimaal 2 uur uit te trekken voor een bezoek aan TECHxWORLD. Langer blijven mag altijd; het festival is open voor VO van 9:00-13:00 uur en voor MBO en HBO van 13:00-17:00 uur.

Kosten

Toegang tot TECHxWORLD en deelname aan het scholenprogramma is gratis. Helaas kan de organisatie de kosten voor vervoer niet vergoeden; de school is hier zelf verantwoordelijk voor.

Contact

Heb je nog vragen over het scholenprogramma, neem dan contact op met Deirdre Schoemaker via info@techxworld.nl of bel 070-4161604.

TECHxWORLD wordt mede mogelijk gemaakt door
Bouwend Nederland
Deltalinqs
OOM
Logo Winkelman en Van Hessen
Logo Tech Force Rijnmond
Logo Gemeente Rotterdam
Logo I Tanks
Logo A O Metalelektro
Logo Uneto-Vni
Logo Techniek College Rotterdam
Logo Summerlabb
Logo STC Group
Logo RDM Rotterdam
Logo RDM Centre Of Expertise
Logo Port of Rotterdam
Logo OTIB
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Hogeschool Rotterdam
logo FME