Wat is TECHxWORLD

TECHxWORLD (uit de spreken als techworld) is een festival dat zich richt op techniek, technologie en ict. Het doel is om jongeren zich te laten oriënteren binnen de werelden van techniek en de carrièrekansen die er liggen. De reden dat het festival georganiseerd wordt, is omdat er een tekort is aan technisch opgeleid personeel. TECHxWORLD vindt plaats op donderdag 22 februari 2018 in de Onderzeebootloods op RDM Rotterdam.

Jongeren

Het festival richt zich op bovenbouw voortgezet onderwijs (vmbo, havo en vwo/gymnasium) en studenten van het MBO, HBO en WO.

Werelden van techniek

Het festival is ingedeeld in 8 werelden van techniek. Op deze manier geven we structuur aan de enorme breedte van het vakgebied. Binnen elke wereld vind je bedrijven die zich hierin bewegen. Een bedrijf laat zien wat hij in huis heeft met de nieuwste technische ontwikkelingen en daagt je uit met opdrachten en activiteiten om het zelf te ervaren.
 

Carrièrekansen

TECHxWORLD is vooral bedoeld om jongeren kennis te laten maken met alle mogelijkheden die techniek, technologie en ict bieden. Daarnaast geeft het bedrijven ook de kans te laten zien welke openstaande vacatures zij hebben, voor bijvoorbeeld stagiairs. Studenten kunnen zich dus ook oriënteren op de arbeidsmarkt.

TECHxWORLD wordt mede mogelijk gemaakt door
Bouwend Nederland
Deltalinqs
OOM
Logo Winkelman en Van Hessen
Logo Tech Force Rijnmond
Logo Gemeente Rotterdam
Logo I Tanks
Logo A O Metalelektro
Logo Uneto-Vni
Logo Techniek College Rotterdam
Logo Summerlabb
Logo STC Group
Logo RDM Rotterdam
Logo RDM Centre Of Expertise
Logo Port of Rotterdam
Logo OTIB
Logo Koninklijke Metaalunie
Logo Hogeschool Rotterdam
logo FME